top of page
Ritaharjun apteekki tarjoaa palveluna annosjakelua

ANNOSJAKELU

Sujuvaa ja turvallista
lääkehoitoa

Annosjakelun avulla sujuvaa ja turvallista lääkehoitoa

 

Ritaharjun apteekista on mahdollista ostaa lääkkeet valmiiksi kerta-annospusseihin jaettuina.  Yhteistyökumppanimme on  Pharmaservice Oy, jolla on pitkä kokemus lääkeiden koneellisen annosjakelun tekemisestä.

Lääkkeiden annosjakelussa Ritaharjun apteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet annospusseihin pakattuina. Jos asiakkaalla on esimerkiksi kolme lääkkeenottokertaa päivässä, jokaisen päivän lääkkeet jaetaan kolmeen kerta-annospussiin. Tällöin kaikki aamulääkkeet ovat yhdessä annospussissa, kaikki päivälla otettavat lääkkeet toisessa annospussissa, ja kaikki illalla otettavat lääkkeet kolmannessa annospussissa. 

Annosjaellut lääkkeet toimitetaan asiakkaalle yleensä 2 viikon erissä. Esimerkkitapauksessa kahden viikon erässä on tällöin 42 annospussia (3 pussia päivässä 14 päivänä). Kahden viikon annosjaeltu lääke-erä toimitetaan asiakkaalle annospussirullassa siten että pussit ovat rullattuna ottojärjestykseen. Jokaiseen yksittäiseen pussiin on painettu asiakkaan nimi, syntymäaika, ottopäivä, ottoajankohta sekä pussissa olevat lääkkeet. Tämän ansiosta mahdollisesti ottamatta jääneet tai seuraavaksi otettavat lääkkeet ja lääkkeenottokerrat on helppo nähdä suoraan annospussista.

Annosjakelu lisää lääkitysturvallisuutta ja on erityisen kätevä silloin, kun asiakkalla on useita säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä. Farmaseutti tarkistaa aina ennen annospussien toimitusta lääkkeiden ottoajankohdat, mahdolliset päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset. Lisäksi annosjakelu vähentää lääkekustannuksia, koska annosjakelussa käytettävät lääkkeet kerätään aina suurista, edullisista lääkepakkauksista. Lääkityksessä tapahtuvat mahdolliset muutokset voidaan päivittää joustavasti aina seuraaviin tilauksiin, ja annosjakelupalvelun voi lopettaa halutessaan milloin vain.

 

Annosjakelupalvelumaksusta on mahdollista saada Kela-korvaus, jos asiakas on yli 75-vuotias ja säännöllisessä käytössä on vähintään 6 lääkettä.

 

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme, soveltuisiko annosjakelu sinulle tai läheisellesi!

bottom of page